Κατανοώντας καλύτερα την υπερμελάγχρωση

Κατανοώντας καλύτερα την υπερμελάγχρωση

Η αυτοπεποίθηση καθορίζεται εν μέρει από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και η υγεία του δέρματος μας αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της. Όταν εμφανιστούν ορατές καφέ κηλίδες στο πρόσωπο, στα χέρια ή και σε άλλα μέρη του σώματος που έχουν εκτεθεί στον ήλιο μπορεί να επηρεάσουν ένα μέρος της αυτοπεποίθησής μας.

Αυτά τα ορατά σημάδια  που αναφέρονται ως υπερμελάγχρωση στις διάφορες περιοχές του σώματος, μπορεί να έχουν επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες όπως ορμονική διαταραχή, έκθεση στον ήλιο, κατεστραμμένο δέρμα ή και κληρονομικούς λόγους. Η εικόνα του δέρματος εμφανίζεται με ανομοιογενές χρώμα, φωτογηρασμένο, θαμπό και φθαρμένο ιστό. Η υπερμελάγχρωση  είναι γνωστό ότι προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή χρωστικής που παρουσιάζεται με τη μορφή καφέ χρωστικής γνωστή ως μελανίνη.

Τύποι Υπερμελάγχρωσης

Φακίδες

Οι φακίδες είναι επίπεδες, καφέ κυκλικές και συνήθως έχουν το μέγεθος  ενός κοινού νυχιού. Οι κηλίδες είναι πολυάριθμες και εμφανίζονται μετά τη συνεχόμενη και επανειλημμένη έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Εμφανίζεται κυρίως σε άτομα με κόκκινα μαλλιά ,καθώς  και σε άτομα ηλικίας μικρότερα των 1 ή 2 ετών.

Οι περισσότερες φακίδες έχουν ομοιόμορφο χρώμα, ωστόσο μπορεί σε κάποια άτομα να διαφέρουν κάπως στην απόχρωση. Μπορεί το χρώμα τους να είναι κοκκινωπό, κίτρινο, ανοιχτό καφέ, καφέ ή μαύρο. Επίσης γίνονται πιο σκούρες και πιο έντονες μετά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο και να απαλυνθούν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γεροντικές Κηλίδες

Οι γεροντικές κηλίδες , είναι επίσης γνωστές  και ως ηλιακές κηλίδες. Εμφανίζονται σε μικρές περιοχές στα πιο φωτοεκτεθειμένα σημεία του σώματος όπως το πρόσωπο, τα χέρια, τους ώμους και τα μπράτσα και συνήθως ποικίλουν σε μέγεθος. Οι γεροντικές κηλίδες είναι πολύ κοινές στους ενήλικες, ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν και σε νεότερες ηλικίες, ειδικά αν εκτεθούν πολύ περισσότερο στον ήλιο.

Μέλασμα

Το μέλασμα γνωστό και ως Μάσκα Εγκυμοσύνης είναι η πιο κοινή ανησυχία μεταξύ των γυναικών. Εμφανίζεται συνήθως στην περιοχή του μετώπου, στα ζυγωματικά ,στην περιοχή του άνω χείλους και μερικές φορές και στην κάτω γνάθο. Προκαλείται κυρίως από τις ορμονικές διαταραχές σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία! Τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η παραγωγή μελανίνης αυξάνονται κατά τη διάρκεια του κύκλου της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας. Ακολουθώντας ένα σωστό σύστημα φροντίδας του δέρματος και ελεγχόμενη  διατροφή που περιέχει τροφές πλούσιες σε φιλικό οξύ σε συνδυασμό με προγεννητικές βιταμίνες σταδιακά θα αντιμετωπιστεί η Υπερμελάγχρωση  και παράλληλα θα φωτίζει και θα καθαρίζει το δέρμα.

pHformula η λύση για την Υπερμελάγχρωση
M.E.L.A. recovery

Ο ορός MELA recovery είναι ειδικά σχεδιασμένος για να συνεργάζεται απόλυτα με τα συστήματα αναδόμησης της  pHformula. Ένας μοναδικός συνδυασμός δραστικών συστατικών που συνεργάζονται για να βοηθήσουν και να επιταχύνουν την αποκατάσταση του δέρματος, διατηρώντας τη συνολική υγεία του δέρματος και συμβάλλοντας στην πρόληψη μελλοντικών βλαβών.

 

Ομαλοποίηση Υπερμελαχρωματικού δέρματος

A.C.T.I.V.E. formula

Ο ορός  ACTIVE formula ενεργοποιεί όλες τις κυτταρικές λειτουργίες. Ρυθμίζει το σχηματισμό της νέας χρωστικής και ορατά αποχρωματίζει τις  ήδη υπάρχουσες βλάβες. Ιδανικά χρησιμοποιείται βράδυ κάτω από την κρέμα αναδόμησης.

Αποτρέψτε και αντιστρέψτε την χρωματική ανομοιομορφία

VITA C κρέμα

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ορατών βλαβών της γήρανσης του δέρματος και των αλλαγών των επιπέδων χρωστικής . Η pHformula έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη κρέμα βιταμίνης C με 24ωρη ενυδάτωση για να προσφέρει άμεση και βαθιά ενυδάτωση.

MELA resurfacing

Η μοναδική φόρμουλα  powerclay ™ της pHformula που χρησιμοποιείται στις θεραπείες αναδόμησης MELA είναι μια ισχυρή θεραπεία αντιμετώπισης της Υπερμελάχρωσης  και έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη συσσώρευση της μελανίνης στην επιδερμίδα . Αναστέλλει αποτελεσματικά την ενζυμική δραστικότητα της τυροσινάσης, ενώ παράλληλα διεγείρει των κυτταρικό κύκλο και επιταχύνει την απομάκρυνση της ήδη σχηματισμένης χρωστικής . Λόγω του καινοτόμου και εξαιρετικά αποτελεσματικού τρόπου δράσης, επιτυγχάνονται σημαντικά ορατά αποτελέσματα με ελάχιστες έως καθόλου αρνητικές αντιδράσεις. Ένα ισχυρό μείγμα δραστικών συστατικών μοναδικά διαμορφωμένων σε βάση αργίλου βοηθά στην ομοιόμορφη και ταχεία διείσδυση των ενεργών συστατικών. Η πλέον κατάλληλη σύνθεση για την επίτευξη της βελτίωσης της Υπερμελάχρωσης  σε όλους τους τύπους δέρματος.

Εξατομικεύστε τη θεραπεία σας

Η σωστή προσέγγιση για να αφαιρέσετε ή να απαλύνεται την περίσσεια χρωστικής είναι να μάθετε ποια θεραπεία ταιριάζει με βάση το είδος Υπερμελάχρωσης  που έχετε.
Σε μερικές περιπτώσεις οπου η Υπερμελάχρωση προκαλείται από τραυματισμό του  δέρματος σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί υποχρεωτικά να ακολουθήσετε πρώτα θεραπεία με εξειδικευμένα ενεργά συστατικά στο σπίτι ώστε να εξασθενίσετε την χρωστική. Για την αντιμετώπιση της Υπερμελάχρωσης , θα χρειαστεί να έχετε ένα συνδυασμό θεραπειών για να προσδιορίσετε ποιο λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του δέρματός σας.

Πρέπει να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί με το δέρμα σας και να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Χρειάζεται να υπάρχει πρόσθετη προστασία λόγω των επαγγελματικών θεραπείων ώστε για να επιτύχετε τα καλύτερα και επιθυμητά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία MELA, επικοινωνήστε με τον ειδικό της υγείας του δέρματος της pHformula.

Περισσότερα

Masterclass in Hyperpigmentation by MELIΝΕ

Masterclass in Hyperpigmentation

Η MELINE® είναι η πρώτη και μοναδική παγκοσμίως εταιρεία που ειδικεύεται στις θεραπείες λεύκανσης προσώπου και σώματος εξατομικεύοντας τα πρωτόκολλα της βάσει του φωτοτύπου, του είδους της υπερμελάγχρωσης και του σημείου εμφάνισής της.

Read More »
μέλασμα

Λιγότερο γνωστοί παράγοντες που ενεργοποιούν το μέλασμα

ο μέλασμα είναι μια συχνή, διαταραχή της υπερμελάγχρωσης που εκδηλώνεται με κηλίδες ακανόνιστου σχήματος στο πρόσωπο, το λαιμό και τα αντιβράχια. Παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες και γίνεται πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *