Masterclass in Hyperpigmentation

Masterclass in Hyperpigmentation

Η MELINE® είναι η πρώτη και μοναδική παγκοσμίως εταιρεία που ειδικεύεται στις θεραπείες λεύκανσης προσώπου και σώματος εξατομικεύοντας τα πρωτόκολλα της βάσει του φωτοτύπου, του είδους της υπερμελάγχρωσης και του σημείου εμφάνισής της.

Το μέλασμα ή χλόασμα ή μάσκα εγκυμοσύνης, οι φακίδες, οι μαύροι κύκλοι, οι γεροντικές και οι ηλιακές κηλίδες, η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση αποτελούν τύπους της εν λόγω δερματοπάθειας κατά την οποία το δέρμα εμφανίζεται με ανομοιογενές χρώμα, φωτογηρασμένο, θαμπό και φθαρμένο.

Οι ενδογενείς και εξωγενείς εκλυτικοί παράγοντες των υπερμελαγχρωματικών βλαβών ποικίλουν: από τη γενετική προδιάθεση, τις ορμονικές διαταραχές και τις φλεγμονώδης καταστάσεις μέχρι τις φαρμακευτικές αγωγές και τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Η αιτιολογία και η αντιμετώπιση των υπερμελαγχρώσεων απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και τη βιοϊατρική έρευνα.

«Χάρη στην έρευνα αλλά και τη βαθιά γνώση όλων εκείνων των στοιχείων που συμμετέχουν στην αιτιολογία αλλά και την παθογένεση της υπερμελάγχρωσης, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι δεν αρκεί μόνο να διασφαλίσουμε την αναστολή της τυροσινάσης. Το να ελέγξουμε τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην προ-σύνθεση αλλά και μετά-σύνθεση της χρωστικής, είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε να αποκτήσουμε τον έλεγχο ολόκληρης της βιοχημικής διαδικασίας. Αυτό είναι που θα μας διασφαλίσει και την κλινική αποτελεσματικότητα αλλά και την αποφυγή του «rebound» της επανεμφάνισης δηλαδή της μελάγχρωσης.»

αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Διευθυντής της MELINE®, Dr Victor Garcia Guevara σε Webinar για την εξειδικευμένη αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης το οποίο παραχώρησε στην ελληνική κοινότητα κλινικής και αισθητικής δερματολογίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί o Dr Victor Garcia Guevara:

  • αποσαφηνίζει τους τύπους & τις κλινικές εκδηλώσεις της υπερμελάγχρωσης,
  • εκπαιδεύει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της MELINE® μέσω των στοχευμένων θεραπειών λεύκανσης αναλύοντας τους μηχανισμούς δράσης και παρουσιάζοντας τα κλινικά τους αποτελέσματα,
  • επεξηγεί και δείχνει τις εφαρμογές των θεραπειών
  • και τέλος απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν είτε στα στοιχεία που διεγείρουν την υπερμελάγχρωση, είτε την ορθή διαχείρισή της είτε σε τεχνικά ζητήματα των θεραπειών.

Εστιάζοντας στην διασφάλιση των επιτυχών κλινικών αποτελεσμάτων αλλά και την διατήρησή τους συν τω χρόνω το εργαστηριακό και επιστημονικό τμήμα της MELINE® έχει διεξάγει μια μακροχρόνια και βαθιά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που επιδρούν στην εμφάνιση αυτής της δερματικής αλλοίωσης. Τα εξειδικευμένα συστήματα θεραπείας της MELINE®, αντιμετωπίζουν επιτυχώς και στοχευμένα τις υπερμελαγχρώσεις σε ελάχιστο αριθμό θεραπειών με κλινική αποτελεσματικότητα τες τάξης του 95% στην βελτίωση της υπερμελάγχρωσης, του 90%  στην μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, του 85%  στην μείωση φαγεσώρων και ουλών ακμής και του 65% στην βελτίωση της μελανοαιμάτωσης.

Περισσότερα

μέλασμα

Λιγότερο γνωστοί παράγοντες που ενεργοποιούν το μέλασμα

ο μέλασμα είναι μια συχνή, διαταραχή της υπερμελάγχρωσης που εκδηλώνεται με κηλίδες ακανόνιστου σχήματος στο πρόσωπο, το λαιμό και τα αντιβράχια. Παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες και γίνεται πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο.

Read More »
Περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στην ζωή κάθε γυναίκας, κατά την οποία πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στο σώμα της. Το δέρμα, ως το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό.

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *